Держпідприємства на порозі серйозного реформування / фото УНІАН

Кабінет міністрів України має намір залишити під контролем держави близько 300 підприємств з більш ніж 3 тисяч.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє "Економічна правда".

Читайте такожПочаткова ціна збільшилася в 14 разів, а покупець взяв на себе низку зобов'язань: деталі приватизації готелю "Дніпро"

Відео дня

"Сьогодні на порядку денному ми розглянемо кілька важливих рішень, що стосуються реформи та ефективного управління держмайном. Ці рішення визначають основи того, як ми бачимо баланс між державним і приватним секторами", - сказав Шмигаль.

Умови приватизації

За його словами, йдеться про передачу в управління Фонду держмайна понад 200 об'єктів держвласності для початку приватизації цих об'єктів.

"Головними умовами приватизації ми бачимо збереження і збільшення кількості робочих місць, сплати податків, інвестицій в відповідне підприємство", - нагадав прем'єр.

Причина скорочення кількості держпідприємств

"В Україні понад 3 тисяч державних підприємств і жоден український уряд не зміг ефективно управляти такою кількістю підприємств. В інших розвинених країнах немає такої кількості держпідприємств. Це десятки, сотні максимум держпідприємств, які перебувають в управлінні держорганів влади.

Ми продовжуємо рух в бік приватизаційних процесів на відкритих конкурсах. Компанії, які мають залишитися в управлінні держави - це підприємства, які стосуються нацбезпеки, енергетики, природних монополій та підприємства, пов'язані з соціально важливими процесами в суспільстві", - додав він.

"Наша стратегія - залишити приблизно 300 підприємств з більш ніж 3 тисяч під контролем держави", - підкреслив Шмигаль.

Прийдешня велика приватизація