Через постійні заворушення збанкрутував найстаріший виробник зброї у США

У компанії заявили, що банкрутство відбулося на тлі зростання попиту на вогнепальну зброю, викликаного масовими заворушеннями в США.

Компанія Remington Arms Co, яка є найстарішим виробником зброї в США, оголосила про банкрутство.

Про це повідомляє CNN.

Читайте такожУ США через кризу втратили роботу понад 30 мільйонів осіб

Компанія почала процедуру банкрутства відповідно до статті 11 Кодексу про банкрутство США і буде намагатися продати бізнес.

Банкрутство

У березні 2018 року Remington вже оголошувала про банкрутство, провела реструктуризацію, після чого її власниками стали Franklin Resources Inc. і JPMorgan Chase & Co.

Remington шукала, але так і не змогла знайти потенційних покупців. Зокрема, компанія вела переговори з індіанською резервацією Навахо.

Підрозділи компанії з випуску зброї та боєприпасів можуть бути продані окремо.

Компанія Remington була заснована в 1816 році, вона виробляє зброю для полювання, спортивної стрільби, а також для правоохоронних органів та армії. Перше банкрутство Remington пережила в 1886 році.

Хронологія подій

  • Продажі вогнепальної зброї в США різко виросли на тлі масових заворушень, які спровокувало вбивство поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня 2020 року.
  • Станом на 9 березня 2020 року Сполучені Штати утримували перше місце з продажу зброї у світі. Їх частка від загального обсягу експорту зброї у світі становила 36 відсотків. Вашингтон збільшив обсяги експорту зброї на 23 відсотки з 2015 по 2019 роки, у порівнянні з попереднім п'ятирічним періодом.