Горбуліна обрали головою наглядової ради "Укроборонпрому"

Володимира Горбуліна обрали головою наглядової ради одноголосно.

Головою наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром" був обраний академік Володимир Горбулін.

Про це повідомив генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв на сторінці в Facebook.

За його словами, сьогодні відбулось засідання Наглядової Ради концерну, на якому розглядались питання обрання голови Наглядової Ради.

"Головою Наглядової Ради одноголосно обрано Володимира Павловича Горбуліна, який за відповідним рішенням і підписав зі мною контракт", - написав Гусєв.

Сам Горбулін під час засідання вказав на важливість реалізації ефективної реформи "Укроборонпрому" та забезпечення розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Читайте такожВ реформованому оборонно-промисловому комплексі залишиться від 60 до 65 підприємств – Уруський

Володимир Горбулін: що про нього відомо

Володимир Горбулін - український політик, учений, державний діяч. Доктор технічних наук, професор, академік Національної академії наук України. Радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень (2014-2018). 9 жовтня 2020 року переобрано першим віце-президентом НАН України.

Був першим секретарем РНБО. За часів п’ятого президента Петра Порошенка був членом політичної підгрупи ТКГ в Мінську.

Реформування "Укроборонпрому"

  • Президент Володимир Зеленський 3 грудня призначив колишнього голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва генеральним директором державного концерну "Укроборонпром".
  • 6 жовтня президент звільнив Айвараса Абромавичуса з посади голови державного концерну "Укроборонпром" і призначив тимчасовим керівником концерну Ігоря Фоменка.
  • У серпні віце-прем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський анонсував трансформацію держконцерну "Укроборонпром" і зміну його менеджменту.
  • Державний концерн "Укроборонпром" створено в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.