В Києві відкрили перший офлайн магазин подарунків, створених виключно соціальними підприємцями – "ДоброДій"

В ньому представлені близько 200 товарів від 10 виробників, кожен з яких має свою соціальну місію.

15 листопада 2022 року в ТЦ "Універмаг "Україна" відкрили перший в Україні офлайн магазину подарунків, створених соціальними підприємцями – "ДоброДій". В ньому представлені близько 200 товарів від 10 виробників, кожен з яких має свою соціальну місію: це і допомога ЗСУ, і створення робочих місць для переселенців та пенсіонерів, і допомога дітям, і благодійна діяльність. 

"Ідея створення такого проекту виникла давно, проте за реалізацію взялися лише цього літа. Основна мета – допомогти тим соціальним підприємцям, які вже давно системно спрямовують суттєву частину свого прибутку на добрі справи, масштабувати свою соціальну місію", – розповіла засновниця магазину Ольга Пономаренко.

Вона пояснила, що соціальне підприємництво – це не про заробіток в класичному розумінні. Це – про пошук можливостей допомагати іншим, адже основна риса такої діяльності – це систематичний перерахунок більшої частини свого прибутку на благодійність. Тож купуючи товари в магазині подарунків "ДоброДій" ви автоматично стаєте ДоброДієм, приносячи не тільки щастя отримувачу подарунка, а й по суті робите для когось добро.

"На даний момент в магазині подарунків представлені 10 виробників, проте ми активно запрошуємо приєднуватися до цього ком’юніті й інших соціальних підприємців. Для цього необхідно просто заповнити заявку", – каже Ольга Пономаренко.

Досі в Україні не було аналогічних проектів. Саме тому засновниця магазину Ольга Пономаренко вирішила об'єднати й представляти українських соціальних підприємців на поличках магазину подарунків "ДоброДій" та дати можливість цим виробникам робити ще більше добра.

Про кожен з брендів та їхню соціальну місію вже можна почитати у ТГ-каналі "ДоброДій", а також в Інстаграмі та Фейсбуці.

Графік роботи магазину подарунків "ДоброДій" – щодня з 10:00 до 20:00.