В Україні з'явиться єдина е-система у будівництві

За словами віце-прем'єра Федорова, система технічно буде готова в червні.

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні затвердив план заходів зі створення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва.

Читайте такожЗеленський про недобудови "Укрбуду": я займався ковідом, МВФом і всім іншим, і дійсно про це забув

За відповідне розпорядження всі члени уряду проголосували одностайно.

Присутній на засіданні віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що система технічно буде готова в червні.

«Планується запуск у червні. Система готова на 90%. ...Десь до 10-15 червня система буде готова повністю», - сказав він.

Ухвалений план включає 8 етапів: розроблення та внесення на розгляд Кабміну нормативно-правових актів щодо створення електронної системи - до 31 липня 2020 року; прийняття нормативно-правових актів у сфері будівництва - до 30 вересня 2020 року; розробка та впровадження самої системи - до 2022 року включно; доопрацювання програмного забезпечення - до 1 вересня 2020 року; налаштування взаємодії системи з електронними системами інших органів влади - до 1 жовтня 2020 року; тестування першої черги (строки не вказані); навчання користувачів системи - до 1 липня 2020 року; організація доступу користувачів до системи - до 1 листопада 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, у грудні минулого року Кабінет міністрів презентував послугу "електронний кабінет забудовника" (e-dabi.gov.ua), який на першому етапі запуску доступний для будівельних об'єктів із класом наслідків СС1 (незначний).

У березні 2020 року Кабінет міністрів ліквідував Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) та запустив систему містобудування.

12 травня віце-прем'єр Федоров заявив, що новий електронний реєстр будівельної діяльності в Україні технічно готовий на 80%.