Українці отримали 5 млрд грн пільгових кредитів на житло: як подати заявку єОселя

За тиждень українці отримали кредитів на придбання житла на суму 282 млн гривень.

Минулого тижня кредити на придбання житла за програмою єОселя отримали 188 українців на загальну суму 282 млн гривень. З початку дії програми вже 3 471 родина взяла пільгові іпотечні кредити на майже 5 млрд гривень, повідомила заступник Міністра економіки України Надія Бігун.

"Від початку дії програми єОселя пільгові кредити на придбання житла взяла вже 3471 українська родина на загальну суму майже 5 млрд грн... Всього минулого тижня банки видали українцям іпотечних кредитів на 282 млн грн", -  зазначила вона.

Хто може отримати єОселя

Скористатись програмою кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови.

Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, силовиків та їхніх сімей, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка іпотеки складає 3 відсотків річних.

Ставка кредитування по програмі єОселя для ВПО, учасників бойових дій, ветеранів та інших громадян становить 7 відсотків.

Максимальний строк кредиту - 20 років.

Який повинен бути перший внесок на іпотеку

Перший внесок має бути не менше 20% від вартості житла. Наприклад, за житло з загальною вартістю 1 млн гривень потрібно буде внести 200 тисяч. Щомісячний платіж за кредитом на 20 років становитиме близько 8000 гривень для непільгових категорій (7% річних) та 5300 гривень для пільговиків (3% річних) без додаткових платежів за кредитом.

єОселя: умови участі

Участь у програмі можуть взяти громадяни Україні старші за 18 років на дату оформлення кредиту та не старші 70 років на дату його погашення.

Крім того, учасник програми має бути платоспроможним і не мати власного житла, або воно має бути менше ніж 52,5 м2 + 21 м2 на кожного наступного члена сім'ї додатково (ваш чоловік/дружина та неповнолітні діти, що проживають з вами).

Ви можете отримати пільгову іпотеку якщо:

  • не отримували компенсацію на житло від органів державної або місцевої влади;
  • не отримували допомогу як родина загиблих Захисників України;
  • не є особою під санкціями, не маєте судимостей за злочини проти основ національної безпеки України, та не є членом сім'ї або спадкоємцем таких осіб.

Також у вас не має бути чинних договорів іпотеки.

Як подати заявку єОселя

Подати заявку можна через застосунок "Дія". В розділі "Послуги" обрати "єОселя". Далі - вибрати з переліку свою пільгову категорію (якщо така є) і вказати сімейний стан.

Якщо ви офіційно одружені або в цивільному шлюбі, то для оформлення заяви знадобиться інформація про вашого партнера.

Він має зчитати "Дією" QR-код з вашого застосунку або перейти по посиланню, яке ви йому надішлете і заповнити дані про себе.

Крім цього у заяві треба буде вказати дані про себе та членів сім'ї, житло, яким володієте (якщо таке є), відомість про доходи, вартість майбутнього житла та де воно розміщене. Далі - обрати банки, з якими плануєте працювати за кредитом.

За вказаними даними "Дія" сформує вашу заяву. Перевірте інформацію та підпишіть "ДіяПідписом". Після цього заява надійде до обраних банків і протягом доби ви отримаєте пропозиції кредитування від них.

Для подальшої співпраці треба обрати одну з найвигідніших пропозицій.

Вас також можуть зацікавити новини: