Зеленський відтермінував запуск системи для проведення концесійних конкурсів

Реалізація положень закону сприятиме належній розробці якісних та зрозумілих правил функціонування електронної торговельної системи.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення зміни до пункту 1 Розділу XII Закону України "Про концесію", що передбачає відтермнування початку функціонування електронно-торговельної системи (ЕТС) для проведення концесійних конкурсів до 1 вересня 2021 року.

Про це повідомила прес-служба офісу президента.

Читайте такожНова Зе-Економіка: пріоритетні завдання та терміни реалізації

Зазначається, що проектування, розробка, тестування та впровадження цієї електронної системи потребує значних часових та фінансових ресурсів, а в умовах обмеженості бюджетних коштів виникає необхідність залучення позабюджетного фінансування, суттєвою перешкодою для чого стала епідемія коронавірусної хвороби COVID-19.

Згідно з повідомленням, реалізація положень закону сприятиме належній розробці якісних і зрозумілих правил функціонування електронної торговельної системи, належних алгоритмів захисту конфіденційної інформації, розміщеної в такій системі, а також стабільності роботи створеної інфраструктури.

Хронологія подій

2 грудня Верховна Рада України прийняла закон, яким передбачається відтермінувати початок функціонування електронно-торговельної системи (ЕТС) для проведення концесійних конкурсів до 1 вересня 2021 року.