Google закриває один зі своїх проектів

Компанія Google не буде пропонувати користувачам банківські рахунки в рамках проекту Plex.

Компанія Google заявила про те, що відмовляється від одного зі своїх проектів.

Йдеться про проект Plex. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Читайте такожGoogle буде шукати відео в TikTok та Instagram

Googlе відмовляється пропонувати користувачам Google Pay банківські рахунки.

Спочатку планувалося, що користувачі цифрового гаманця Google Pay зможуть підписатися на розширені поточні рахунки та дебетові картки в декількох великих і малих фінансових установах, включаючи Citigroup і Стенфордський Федеральний кредитний союз.

Ця послуга мала синхронізуватися з Google Pay. Передбачалося, що ідея буде працювати відразу під двома брендами — Google і партнерських фінустанов.

На цей момент в Citigroup заявили, що банк планує пропонувати інші рахунки потенційним клієнтам, які підписалися на лист очікування Plex. Також у банку додали, що шукатимуть інші способи співпраці з Google у майбутньому.

Вихід Google на фінансовий ринок:

Про проект Plex стало відомо майже два роки тому.  У листопаді 2019 року з'явилася інформація про плани Google вийти на ринок фінансових послуг.

Спочатку передбачалося, що проект дебютує у 2020 році. Однак, за словами співрозмовників видання, компанія відмовилася від цих планів на тлі ряду зірваних дедлайнів і відходу керівника Google Pay Цезаря Сенгупта, який підтримував проект у квітні цього року.