Це стосується пристроїв на системі версії 2.3.7, випущеної 10 років тому \ фото REUTERS

Користувачі пристроїв на Android старих версій втратили можливість використовувати свої акаунти в Google.

Про це йдеться в повідомленні на сайті підтримки Android. Зокрема, це стосується пристроїв на системі версії 2.3.7, випущеної у вересні 2011 року, і старіших версій.

Читайте такожGoogle планує "змусити" своїх користувачів дивитися рекламу

Відео дня

У повідомленні наголошується, що в рамках зусиль із забезпечення безпеки користувачів Google більше не дозволятиме вхід на пристрої на Android 2.3.7 або більш ранньої версії, починаючи з 27 вересня 2021 року. "При спробі входу, додавання акаунту пошти, карт або календаря, здійсненої по закінченню підтримки входу з обліковим записом Google на Android 2.3.7 і нижче, буде відображатися повідомлення про помилку імені користувача і пароля", - узазначається у повідомленні Google.

У Google порадили при можливості, оновити пристрій до більш нової версії Android (3.0+), щоб зберегти доступ до додатків і служб Google.

У компанії попередили, що якщо користувач виконаєсСкидання налаштувань пристрою до заводських і спробує увійти в систему знову, йому також буде видаватися помилка.

Як уточнив kommersant, в числі телефонів, які не отримали офіційного оновлення на систему старше Android 2.3.7 - Samsung Galaxy S2, Sony Xperia Go і HTC Evo 4G. Сервіси Google на більш нових системах - Android 3.0 для планшетів, Android 4.0 і старше - продовжать роботу. Відключення також не вплинуло на роботу сервісів Google в браузері.

Вас також можуть зацікавити новини