Ілон Маск назвав нові терміни запуску супутникового інтернету Starlink

Для підключення до Starlink користувач має придбати спеціальний термінал-приймач і сплатити абонентську плату.

Система глобального супутникового інтернету Starlink вийде з фази відкритого бета-тестування не в серпні, як раніше планувалося, а в жовтні.

Про це заявив гендиректор SpaceX Ілон Маск, повідомляє ITC.ua.

Читайте такожІлон Маск хоче під'єднати до Starlink повітряний та морський транспорт

На конференції Mobile World Congress 2021 глава SpaceX Ілон Маск поділився планами з розвитку системи глобального супутникового інтернету Starlink.

Як повідомляє видання, в найближчі 12 місяців SpaceX розраховує залучити ще 500 тис.нових абонентів Starlink.

Також SpaceX подала в FCC заявку, де розкрила деталі плану по Starlink Gen2. Компанія розраховує використовувати корабель наступного покоління Starship в потрібній конфігурації, щоб за один запуск виводити на орбіту близько 400 супутників Starlink, і надалі розширити інтернет Starlink на місяць і Марс після їх успішної колонізації. У документі згадувалося про розміщення 29 988 супутників на 9 різних орбітальних висотах.

SpaceX: що відомо про проект Ілона Маска

  • SpaceX розвиває проект Starlink з кінця 2014 року - тоді Ілон Маск вперше оголосив про плани з'єднати весь світ глобальним супутниковим Інтернетом. 
  • Для запуску Starlink компанія за кілька років сформувала на орбіті велике угруповання супутників - близько 1800 штук.
  • Інноваційна технологія лазерного зв'язку, над якою SpaceX працювала останні кілька років, дозволяє передавати сигнал, використовуючи сусідні апарати в якості ретрансляторів. Ці супутники в першу чергу призначені для забезпечення зв'язку в полярних регіонах і над океанами, де немає наземних терміналів.
  • Перші результати тестів були оприлюднені в серпні за підсумками закритого бета-тесту, обмеженого північною частиною США і південною частиною Канади. Тоді швидкість скачування в кращому випадку досягала 60,24 Мбіт/с (в гіршому - 35,49 Мбіт/с), швидкість вивантаження - 17,7 Мбіт/с (4,58 Мбіт/с), а затримка - від 21 мс до 90 мс. Після запуску Starlink 12 v1.0 сама SpaceX відзвітувала про результати тестів, заявивши про наднизькі затримки та швидкість завантаження понад 100 Мбіт/с.
  • Для підключення до Starlink користувач повинен буде придбати спеціальний термінал-приймач і сплатити абоненську плату. У США термінал коштує 500 доларів, абонплата-100 доларів. 
  • 30 червня 2021 року Ілон Маск оголосив, що глобальний запуск високошвидкісного супутникового інтернету Starlink відбудеться вже в серпні.