Авіакомпанії без офіційного рішення почали облітати територію Білорусі - ЗМІ

Щонайменше два рейси авіакомпанії AirBaltic полетіли в обхід повітряного простору Білорусі.

Щонайменше два рейси авіакомпанії AirBaltic полетіли в обхід повітряного простору Білорусі після інциденту з примусовою посадкою в аеропорту Мінська рейсу Ryanair сполученням Афіни-Вільнюс.

Про це пише білоруське "Єврорадіо", передає "Європейська правда". З скріншотів FlightRadar, які додає "Єврорадіо", можна побачити, що рейс з Риги в Одесу обійшов територію Білорусі над Литвою і Польщею, а з Риги в Тбілісі - полетів через повітряний простір Росії.

Вимушена посадка літака Ryanair в Мінську: деталі

23 травня Білорусь підняла винищувачі, щоб посадити у Мінську літак Ryanair, яким з Афін до Вільнюса летів засновник опозиційного телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич.

Літак повернули до Мінська по команді білоруських диспетчерів через повідомлення про замінування, незважаючи на те, що відстань до Вільнюса була значно меншою. Після посадки літака Романа і його дівчину затримали. Протасевичу на батьківщині загрожує смертна кара.

Ця подія викликала різку реакцію світу. ЄС попередив Білорусь про наслідки через посаджений в Мінську літак і планує обговорити це питання на рівні керівників блоку.

Авіакомпанія Ryanair в заяві вже після приземлення літака у Вільнюсі не згадала ключові обставини інциденту і заявила, що летіти до Мінська було ближче, ніж до Вільнюса, що не відповідає дійсності.