General Motors представила електричний "Хаммер" (відео)

Перша версія електричного Hummer за 112,6 тисячі доларів буде випущена восени 2021 року.

Компанія General Motors представила електричний пікап Hummer.

Читайте такожМаск не виключає випуск зменшеного Tesla Cybertruck для Європи

Про це повідомляє портал N+1.

"Його ключові особливості - це автопілот, три двигуни загальною потужністю більше тисячі кінських сил, роздільне управління поворотом всіх чотирьох коліс і розбірний панорамний дах. Перша і найпотужніша версія надійде в продаж восени 2021 року за ціною від 112,6 тисячі доларів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що оригінальний "Хаммер" - це цивільна версія американської військової машини HMMWV. Оскільки спочатку машина розроблялася під військові потреби, у неї була дуже висока прохідність та незвичайні технічні рішення. Друга і третя модель Hummer вже були чисто цивільними позашляховиками, спроектованими на платформі позашляховиків Chevrolet. У 2010 році виробництво машин під цим брендом завершилося.

"Наприкінці 2019 року Reuters повідомило про те, що General Motors збирається відродити бренд у вигляді електричного пікапа, який міг би конкурувати з Ford F-150 Electric, Tesla Cybertruck і Rivian R1T, пізніше представники компанії це підтвердили. Тепер концерн офіційно представив новий електропікап", - підкреслює видання.

Пікап має великий кузов з довжиною 5,5 метра, колісною базою 3,5 метра і висотою трохи більш як два метри. Величина дорожнього просвіту не розкривається, але, судячи з зображень, вона велика, а також відомо, що вона може збільшуватися на 15 сантиметрів за допомогою пневмопідвіски. У двох старших версіях автомобіля буде по три електродвигуни, а в молодших - по два. Потужність старшої версії становить більше тисячі кінських сил, а розганятися до ста кілометрів на годину вона буде приблизно за три секунди. За розрахунками розробників, на одному заряді старша версія проїде понад 560 кілометрів.

Крім високих характеристик у Hummer є кілька відмінних рис, частини з яких немає у конкурентів. Наприклад, для підвищеної прохідності у нього є "режим краба": оскільки повертатися можуть всі колеса, при необхідності їх можна повернути в одну сторону, щоб їхати боком, а не вперед, а задні колеса можуть відхилятися і під час звичайних поворотів, зменшуючи радіус повороту. Також за передньою віссю розташовуються камери, відео з яких об'єднується і виводиться на екран в салоні, щоб водій міг бачити рельєф прямо під колесами та перед ними й розраховувати свої маневри. Крім того, особливості є й у кузова. Наприклад, панорамний дах над переднім і задніми рядами, яку можна прибрати, перетворивши автомобіль в кабріолет, два багажних відділення спереду і ззаду, і фари з індикацією зарядки.

Перша версія електричного Hummer за 112,6 тисячі доларів буде випущена восени 2021 року, а потім кожен наступний рік до 2024 компанія буде випускати більш доступні модифікації, остання з яких буде коштувати 80 тисяч доларів.

Прямого аналога "режиму краба" в інших вироблених сьогодні автомобілів немає, але у пікапа Rivian R1T, теж виходить у 2021 році, є режим розвороту на місці, який може допомогти проїхати у вузькому місці, де недостатньо місця для звичайного повороту. Під час нього колеса з лівої та правої сторін обертаються в різні боки, тому автомобіль повертається на місці.