Для нового пікапа відродять культове ім'я / фото GM

General Motors розкрив інформацію про електромобіль, який з'явиться на ринку під назвою Hummer. За словами президента GM Марка Реусса, пікап отримає кілька варіантів установок, у тому числі і тримоторну з віддачею близько 1000 кінських сил. З 0 до 60 миль (97 кілометрів на годину) електро-Hummer буде розганятися приблизно за три секунди.

Читайте такожGeneral Motors і LG побудують в США фабрику з виробництва батарей для електрокарів

У компанії не уточнили, про динаміку якої саме модифікації йдеться, однак, швидше за все, мова йде про топову версію з трьома електромоторами. Подробиці про ємність акумулятора, запас ходу (за попередніми даними він становитиме 650 кілометрів) і максимальну швидкість з'являться ближче до дебюту моделі, який відбудеться 20 травня цього року. У продаж електричний Hummer надійде восени 2021-го, пише motor.ru.

Відео дня

Пікап побудують на «візку» BT1 – однієї з варіацій платформи T1XX від нових Chevrolet Silverado, Tahoe і Suburban, яка призначена для позашляховиків на електриці.

В кінці січня з'явилося перше зображення 1000-сильного пікапа – його показали спереду, уточнивши, що на знімку передсерійний зразок. На зображенні можна розгледіти світлодіодну передню оптику на всю ширину кузова, ходові вогні на даху і невеликий шильдик GMC.

Виробництво електричних «Хаммерів» налагодять на мічиганському заводі Detroit-Hamtramck, інвестиції в модернізацію якого оцінюються в 2,2 мільярда доларів. Продавати пікапи будуть через дилерські центри GMC.