Міністр повідомив, коли в Україні можуть відновити роботу громадського транспорту

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, спочатку, з огляду на епідемічну ситуацію, буде відновлено мобільність в містах та міжміське сполучення.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що відновлення роботи громадського транспорту та сполучення між містамий областями можливе тільки після травневих свят.

Про це він сказав ефірі програми «Сніданок на 1+1».

Читайте такожБез маски не заходити: міністр розкрив схему роботи громадського транспорту після карантину

«Точно буде якісь відновлення (роботи громадського транспорту – УНІАН) тільки після травневих свят, тому що травневі свята – це черговий виклик і, можливо навіть більший, ніж Великдень, тому що більше вихідних днів. У нас карантин продовжено до 11 травня, але щось відновлювати можна, починаючи з 12 травня або принаймні про це говорити чи планувати», - зазначив міністр.

За словами Криклія, спочатку буде відновлюватись мобільність в містах та між містами: в першу чергу мова йде про міський громадський транспорт і проміжміське сполучення та в подальшому – про міжобласне.

Як повідомляв УНІАН, за даними Центру громадського здоров'я МОЗ, станом на ранок 23 квітня в Україні зареєстровано 7 тис. 170 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 187 летальних, а 504 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків.

11 березня Кабінет міністрів запровадив загальнонаціональний карантин, який було продовжено до 24 квітня, згодом - ще до 11 травня.