На дорогах встановлять ще кілька сотень камер фіксації порушення ПДР

Після встановлення цих камер кількість ДТП зменшується втричі.

На дорогах України планують встановити ще кілька сотень камер фіксації порушення правил дорожнього руху.

Про це в ефірі інформаційного марафону повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"Насправді, система автоматичної фіксації наразі розвивається. Хочу нагадати, що до повномасштабного наступу у нас було 270 камер запущено. Після початку повномасштабного наступу тимчасово система не працювала у зв'язку з певними безпековими і технічними заходами, які проводилися. Потім була відновлена і поступово нарощується кількість камер. Звісно, що в планах є збільшення кількості камер ще більше на багато сотень. Наразі це та кількість, яка є можливо технічною на даний момент. Тому, у подальшому їхня кількість буде збільшуватися", - повідомив Білошицький.

За його словами, камери автоматичної фіксації дійсно впливають на кількість дорожньо-транспортних пригод на місці встановлення.

Він нагадав, що ці камери встановлюються виключно в місцях, де фіксуються часті ДТП.

Як сказав Білошицький, попередні дослідження, проведені стосовно перших запущених камер ще до повномасштабного вторгнення РФ, засвідчили їхню ефективність. "І здебільшого, кількість транспортних пригод у цих місцях знижується втричі", - сказав він.

Фіксація порушень на автошляхах

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня цього року в Україні запрацювали ще 50 комплексів автоматичної фіксації правопорушень ПДР.

Загальна кількість комплексів фіксації з 1 січня 2024 року складала 265. На порушників чекає покарання: за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год – 340 грн штрафу; більш ніж на 50 км/год – 1700 грн.

Вас також можуть зацікавити новини: