Новий міністр інфраструктури обіцяє підвищити тарифи на вантажні перевезення "Укрзалізниці"

За його словами, "Укрзалізниця" має відвоювати свою частку на ринку вантажних перевезень.

Олександр Кубраков, призначений міністром інфраструктури, лобіюватиме питання підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення.

Про це він заявив у залі Верховної Ради, представляючи програму своїх дій на посаді міністра.

Читайте такожУкраїна отримала нового міністра інфраструктури

"Ми розуміємо, що є завжди баланс, є бізнес, який зацікавлений у зниженні тарифів або утриманні їх на чинному рівні, тому що бізнес мінімізує свої витрати. З іншого боку, ми бачимо, що "Укрзалізниця" зупиняється таким чином, рівень зносу основної інфраструктури досягає 90%, тому ми не можемо не підвищувати тарифи на перевезення. Тому ми точно це будемо робити. Не для пасажирських, а вантажних перевезень. Це обов'язково, тому що, якщо, не дай Бог, "Укрзалізниця" зупиниться, втратять всі, тому ми будемо точно робити", - сказав Кубраков.

За його словами, "Укрзалізниця" має відвоювати свою частку на ринку вантажних перевезень.

"Укрзалізниця" та її показники

"Укрзалізниця" в першому кварталі 2021 року, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, прискорила загальний обіг вантажного вагона (середній час, що витрачається вагоном від однієї вантажної операції до наступної) на 17,5%, або на 1,5 доби, – до 7,1 доби.

Транспортні підприємства України у 2020 році, у порівнянні з 2019 роком, скоротили перевезення вантажів на 11,2% - до 600 млн тонн, перевезення вантажів залізничним транспортом скоротилося на 2,4% (до 305,5 млн тонн).

"Укрзалізниця" є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, що не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.

Призначення Кубракова

У четвер, 20 травня, Верховна Рада України розглянула питання призначення Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури України.

Відповідне рішення підтримали 284 нардепи з 226 необхідних.