Суд заарештував 65 літаків за польоти до окупованого Криму

Літаки заарештовані за клопотанням прокуратури Криму.

За клопотаннями прокуратури Автономної Республіки Крим суд наклав арешт на 65 літаків, які попри заборону здійснювали авіаперевезення на тимчасово окупований Росією півострів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

Читайте такожЄС продовжив "кримські санкції" проти Росії - журналіст

Кримінальне провадження

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактами порушення посадовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів та порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч.2 ст. 332-1, ст. 334 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

З березня 2014 року Україна закрила повітряний простір над окупованим Кримом у зв'язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів і забезпечити гарантування безпеки польотів.

"Попри це, зараз встановлено близько 40 російських авіакомпаній, які здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення на окупований півострів, порушуючи міжнародні правила польотів і законодавство України", - повідомили в прокуратурі.

У зв'язку з цим прокуратура АРК спільно з Головним управлінням СБУ в АРК звернулися до суду з клопотаннями про накладення арешту на літаки деяких російських авіакомпаній, які порушили порядок в'їзду і виїзду з/на півострів, а також правил міжнародних польотів.

За клопотанням прокуратури Криму заарештовано 65 повітряних суден-порушників.

Анексія Криму

  • Росія в березні 2014 після введення військ анексувала український Крим, організувавши 16 березня "референдум" про нібито самовизначення півострова.
  • Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% учасників "референдуму" висловилися за приєднання Криму до РФ.
  • 18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели санкції проти Росії.
  • Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.