Світовий автомобільний бренд буде продавати свої машини за криптовалюту

Ferrari планує розширити криптовалютну схему на ринок Європи до першого кварталу наступного року.

Італійський автомобільний концерн Ferrari дав згоду на продаж своїх автомобілів в США та Європі за криптовалюту.

Як повідомляє Reuters, рішення було ухвалено на прохання молодих інвесторів, які заробили свої статки завдяки криптовалютным операціям.

Для реалізації цього плану Ferrari звернулася до одного з провідних криптовалютных платіжних процесорів BitPay для впровадження першого етапу в США. Тепер покупці можуть здійснювати транзакції за допомогою біткоінів, Ethereum та USDC.

Італійська компанія, що продала 13 200 автомобілів у 2022 році за цінами від більш ніж 200 тис. до 2 млн євро, має намір розширити криптовалютную схему на ринок Європи до першого кварталу наступного року. Після цього планується розширення на інші регіони, де використання криптовалют є юридично прийнятним.

У першій половині 2023 року Ferrari доставила понад 1800 автомобілів на американський ринок.

Європа, Близький Схід та Африка складають найбільший ринок для Ferrari, на який припадає 46% від загального обсягу поставок автомобілів в першій половині цього року.

Війна в Україні та Ferrari 

У березні 2022 року, одразу ж після російського вторгнення в Україну, стало відомо про те, що Ferrari розриває ділові відносини з РФ. Ferrari заявила про припинення виробництва автомобілів для російського ринку до подальшого повідомлення. 

Вас також можуть зацікавити новини: