"Укравтодор" розповів про успіхи оновлення доріг держзначення

"Укравтодор" завершив ремонт 28 об'їзних доріг із запланованих до ремонту 30 цього року.

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") станом на грудень 2020 року оновило майже 10% автодоріг державного значення.

Читайте такожУ соцмережі показали вщент розбиту міжнародну трасу в Україні (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова агентства Олександр Кубраков на форумі дорожньої галузі в Києві.

"За цей рік майже 10% доріг державного значення оновлено. Це абсолютно нові дороги... Лідери цього року - Закарпаття та Луганщина. Чому так? Ми аналізували минулі роки та бачили, що Закарпаття і Луганщина – це один, два, три, п'ять, нуль кілометрів доріг робилося в рік", - сказав він.

Ремонт об'їзних доріг

Крім цього, за словами Кубракова, "Укравтодор" завершив ремонт 28 об'їзних доріг із запланованих до ремонту 30 доріг цього року.

Згідно з представленою Кубраковим презентації, всі 100% об'єктів поточного середнього ремонту проходили експертизу, завдяки якій агентству вдалося заощадити 11,8 мільярда гривень.

Середній показник економії на одному проекті склав 7,4%.

Оптимізація процедур у закупівлях послуг з ремонту доріг

Також голова агентства повідомив про значне зниження частки неконкурентних процедур у закупівлях послуг з ремонту доріг.

"Якщо говорити про закупівлі, кількість в загальному обсязі неконкурентних процедур становила 4,6%. Минулого року вона була 18%", - сказав він.

Згідно з презентацією, конкуренція на торгах у 2020 році становила 3,4 учасника.

"Раніше, наприклад, у 2018 році було 2,6-2,8 і 2019 рік – це 3,1 учасника", - сказав Кубраков.

Він повідомив, що незалежний технагляд охопив приблизно 1,5 тис.км в цьому році, а в минулому такий технагляд не здійснювався.

Що цьому передувало

  • З березня в Україні триває національний проект» велике будівництво", в рамках якого проводиться будівництво та ремонт доріг, а також інших об'єктів інфраструктури.
  • "Укравтодор" планує відремонтувати близько 6,8 тисячі кілометрів автодоріг у 2021 році, що більш ніж на 2 тисячі кілометрів більше, ніж заплановано на 2020 рік.