В "Укрзалізниці" заявили, що компанія стала найбільшим транспортним партнером "Великого будівництва"

Більша частина мінеральних будматеріалів, що використовуються на об'єктах програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", перевозяться Укрзалізницею, що робить її головним транспортним партнером президентської програми.

Тільки за перше півріччя 2021 року залізницею було перевезено майже 23,3 млн тонн мінбудматеріалів, що на 21,5% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Більшість цих вантажів було доставлено на об'єкти "Великого будівництва".

Про це повідомив в. о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик.

Зокрема, обсяги перевезень природного каменю, в тому числі щебеню, у порівнянні з січнем-червнем 2020 року, зросли на 32,5% до майже 14 млн тонн. Було також перевезено майже 3,8 млн тонн землі, піску і глини-сирцю, що на 9,3% перевищило торішні показники.

"Укрзалізниця стала надійним та найбільшим транспортним партнером проєкту "Велике будівництво". Ми докладаємо максимальних зусиль, щоб автодорожники та будівельники вчасно отримували всі необхідні матеріали, а роботи виконувалися за графіком. При цьому завдяки залізниці мінімізовано перевезення зазначених вантажів на далекі відстані автотранспортом, що убезпечує дороги від руйнування", - зазначив керівник УЗ.

У свою чергу, Укрзалізниця реалізує і власні проєкти в складі "Великого будівництва". Так, для збільшення вантажопотоків в українські порти наразі проходить реконструкція ділянки Чорноморська - Берегова. У західному напрямку проводиться електрифікація експортного європейського маршруту Ковель - Ізов - Держкордон.

Іван Юрик нагадав також про те, що вже оголошено тендер на добудову Дарницького мосту в Києві. За його словами, в цьому році УЗ планує також розпочати електрифікацію напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка, який є одним з найважливіших для збільшення вантажопотоків в українські порти.

Нагадаємо, нещодавно заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив про те, що між Україною і Францією досягнуто згоди про поставку 130 електричних локомотивів виробництва компанії Alstom.