В Україні побудують національну мережу електричних зарядних станцій

Проектом передбачається будівництво протягом двох років 120 автомобільних електричних зарядних станцій.

Компанія "Енергоатом" створить національну мережу електричних зарядних станцій.

Про це НАЕК "Енергоатом" повідомляє в Telegram.

"Вчора, 27 вересня 2022 року, Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження "Про створення ДП НАЕК "Енергоатом" мережі швидкісних автомобільних електрозарядних станцій". Згідно з документом, "Енергоатом" визначений замовником робіт зі створення такої мережі", - йдеться в повідомленні.

Проектом створення національної мережі передбачається будівництво протягом двох років 120 автомобільних електричних зарядних станцій: 40 – великої потужності (160+ КВт) і 80 – середньої (60+ КВт) в обласних центрах і на основних автомагістралях країни.

Національна мережа станцій:

У червні НАЕК "Енергоатом" та АБ "Укргазбанк" підписали Меморандум про партнерство та взаємодію, домовившись розпочати спільну реалізацію проекту зі створення національної мережі електричних зарядних станцій з використанням фінансових можливостей "Укргазбанку" та виробничо-технічного потенціалу "Енергоатому" як найбільшого виробника електроенергії в країні.

Уряд планує розробити комплексну програму стимулювання громадян для переходу на електротранспорт. Програмою будуть передбачені законодавчі зміни та фінансові інструменти, а також будівництво мережі електрозаправних станцій. Програма повністю відповідатиме стандартам Європейського Союзу щодо переходу на електротранспорт.

Разом з тим в Україні вже скасовано всі податки на ввезення електромобілів.

Станом на 1 грудня 2021 року в Україні було зареєстровано понад 32,6 тис.електрокарів.

У вересні в асоціації "Укравтопром" повідомили, що за 8 місяців 2022 року в Україні було реалізовано 24,4 тис.нових легкових автомобілів, більшість з них (57%) оснащені бензиновими двигунами. Разом з тим збільшився відсоток гібридних авто з 10% до 14%, а електромобілів з 1% до 4%.

Вас також можуть зацікавити новини: