"Велике будівництво" Зеленського забезпечило комфортний проїзд до 40 заповідників та природних парків

За період реалізації програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" одним з її напрямків стало забезпечення комфортного проїзду до туристичних локацій України. Доїхати з комфортом вже можна до 40 заповідників та природних парків.

Про це повідомляє Укравтодор.

"Пандемія суттєво вплинула на туристичну галузь країни. Українці все частіше відкривають для себе маршрути до мальовничих Карпат, сонячної Одеси чи у степові долини Придніпров’я. А забезпечує якісне сполучення з численними українськими природними пам’ятками програма президента України "Велике будівництво"", — зазначається у повідомленні.

Сьогодні відновлюються та вже відремонтовані маршрути до 17 національних парків, 11 заповідників. 4 природних парків, 2 ландшафтних парків та 6 пам’яток природи. 

Серед них: заповідники "Асканія-Нова", "Дніпровсько-Орільський" та "Розточчя", національні природні парки Шацький на Волині, "Залісся" на Київщині, Мезинський на Чернігівщині, Верховинський та "Гуцульщина" на Івано-Франковщині, дендропарки "Софіївка" в Умані на Черкащині та "Веселі Боковеньки" на Кіровоградщині. 

Буде сполучено автомагістраллю з обома берегами Дніпра також острів Хортиця у Запоріжжі.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський, розповідаючи про плани ініційованої ним програми "Велике будівництво", наголосив, що якісні дороги сприяють розвитку внутрішнього туризму, комфортних подорожей громадян.