Від Криклія в Раді вимагають пояснень з приводу переможця тендеру на харчування пасажирів "Інтерсіті" - ЗМІ

Актуально

«Грінед» обійшла в конкурсі такі відомі компанії, як WOG та Socar, а «донька» австрійської компанії «До Енд Ко» і зовсім залишила конкурс ще під час торгів.

Переможцем тендеру на забезпечення харчування пасажирів потягів «Інтерсіті» та «Інтерсіті +» стала нікому не відома компанія «Грінед» без відповідного досвіду в наданні подібних послуг, - пишуть УНН.

«Грінед» обійшла в конкурсі такі відомі компанії, як WOG та Socar, а «донька» австрійської компанії «До Енд Ко» і зовсім залишила конкурс ще під час торгів. Її представники заявили, що те, що відбувалося на конкурсі, не мало нічого спільного з економікою і якістю обслуговування.

Компанія «Грінед», за інформацією УНН, своєю перемогою зобов'язана В'ячеславу Горбатку, який раніше вже забезпечив перемогу в тендері на обслуговування пасажирів VIP-терміналу аеропорту «Бориспіль» компанії «Тілі Лтд». У той час він у «Борисполі» очолював службу закупівель. На сьогодні Горбатко є начальником Управління ресурсного забезпечення «Української залізничної швидкісної компанії» (УЗШК). Він же входив і до складу конкурсної комісії скандального тендеру.

Владислава Криклія народні депутати викликали на засідання підкомітету залізничного транспорту Верховної Ради, на якому вимагатимуть пояснень, на якій підставі перемога була віддана компанії без історії і досвіду в обслуговуванні багатомільйонного пасажиропотоку.

«По суті того, що відбулося, у мене крім, м’яко кажучи, нерозуміння, коментарів нема. Хотілося б почути відповідь міністра, щоб він надав пояснення, як так могло статися, що компанія, яка не має досвіду в обслуговуванні, яка надавала кейтерингові послуги фірмі свого ж власника була допущена. Ну, от як так дивно? Викликає сумніви. І ми вивчимо це питання детально», - наводить УНН слова народного депутата Миколи Величковича,

Нагадаємо, це далеко не перший корупційний скандал, в якому замішане Міністерство інфраструктури, очолюване Криклієм. Через сталу репутацію корупціонера і відкриті кримінальні справи в ЗМІ заговорили про швидку відставку Криклія. Він і сам до неї вже готовий. «Відправлять, так відправлять», - сказав нещодавно Криклій журналістам.