Франція виділила 8 мільярдів євро на підтримку виробництва електрокарів

Французький уряд значно збільшить фінансову підтримку вітчизняних автовиробників Peugeot, Citroen та Renault.

Президент Франції Еммануель Макрон вирішив використати цей момент для того, щоб вивести свою країну до європейських лідерів "електромобілебудування" і оголосив про програму підтримки місцевих автовиробників обсягом 8 мільярдів євро (8,8 мільярда доларів).

Читайте такожДо сотні за 3,9 секунди: на європейський ринок виходить новий китайський електрокар (відео)

Про це повідомляє ITC.ua.

"Центральною частиною плану є бажання спонукати французькі компанії активніше переходити на виробництво екологічно чистих електромобілів. Збільшувати продажі таких моделей планується шляхом збільшення пільг. Зокрема, для звичайних покупців знижка при купівлі електромобіля становитиме 7 тисяч євро (раніше 6 тисяч євро), для підприємств - 5 тисяч євро (раніше 3 тисячі євро). Також запроваджується нова пільга у розмірі 2 тисячі євро на купівлю гібридів. До того ж у два рази зростуть виплати, які надає держава при утилізації ДВЗ-автомобілів, що стимулюватиме французів активніше позбуватися старих автомобілів й переходити на сучасні з нижчим рівнем шкідливих викидів", - йдеться в повідомленні.

Еммануель Макрон також зазначив, що уряд значно збільшить фінансову підтримку французьких автовиробників Peugeot, Citroen і Renault, а також підтримку місцевих виробників компонентів для електромобілів, таких як Valeo. При цьому сума у 8 мільярдів євро не включає гарантовану державну позику у 5 мільярдів євро, яку вже виділено Renault для боротьби з наслідками простою через пандемію коронавірусу. Мета країни - до 2025 року виробляти не менше 1 мільйона електромобілів на рік, а до 2021 року створити мережу зі 100 тисяч нових станцій зарядки.

"У квітні 2020 року продажі нових автомобілів у Франції знизилися на 90% у порівнянні з тим же місяцем попереднього року. При цьому в автомобільній індустрії країни залучено близько 400 тисяч осіб і проблеми даного сегмента бізнесу позначаються і на них", - підкреслює видання.

Нагадаємо, що ще у 2018 році Renault інвестував 1 мільярд євро в розробку і виробництво електромобілів на території Франції.

До 2040 року Франція збиралася повністю відмовитися від продажу бензинових та дизельних автомобілів в країні, однак з урахуванням поточної ситуації, цей момент може настати значно раніше.