Одна вакцина від коронавірусу повністю досліджена – Комаровський

Практично до кінця досліджений препарат Moderna, зазначив лікар.

Одна вакцина від коронавірусу COVID-19 повністю досліджена – пройшла третю фазу випробовування, яка є наймасштабнішою та під час якої з’ясовуються побічні ефекти.

До кінця досліджено вакцину Comirnaty, розроблену німецькою біотехнологічною компанією BioNTech при співпраці з американською Pfizer, розповів педіатр та кандидат медичних наук Євген Комаровський в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

За його словами, також майже до кінця досліджений препарат, розроблений американською компанією Moderna.

"По Pfizer закінчена третя фаза – повністю… повністю, до кінця (вакцина досліджена – Ред.). Moderna теж практично до кінця (досліджена – Ред.)", – зазначив медик.

Читайте такожЛікар вказав на новий фейк щодо вакцинації від коронавірусуНагадаємо, вакцинація в Україні від коронавірусу розпочалася наприкінці лютого. В нашій державі можна щепитися і препаратом Comirnaty, і вакциною Moderna.

Станом на 8 листопада в Україні повністю щепилися – отримали дві дози вакцини, 8 038 054 особи. За офіційними даними, населення нашої країни становить понад 41 млн осіб.

Раніше лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська говорила, що найбезпечніша вакцина від COVID-19, яка є в Україні, – це препарат, створений китайською біофармацевтичною компанією Sinovac Biotech під назвою CoronaVac.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.