Лікар розкрив новий фейк щодо вакцинації від COVID-19 / ілюстративне фото УНІАН, Віктор Ковальчук

З’явився новий фейк, який стосується вакцинації від коронавірусу COVID-19.

Хтось придумав, що у вакцинованих людей COVID-19 в організмі менше мутує, написав у Telegram головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

Медик зазначив, що "фейковізація" невпинно триває.

Відео дня

"Цікаво, хто придумав фейк, що у вакцинованих вірус всередині менше мутує?!" – поставив питання Жиравецький.

Читайте такожЛікар сказав, на яких людей треба спрямувати зусилля з вакцинаціїРаніше Міністерство охорони здоров'я України у своєму Telegram-каналі розвінчало міф щодо вакцинації від коронавірусу.

У міністерстві створили опитування – запитали, чи вакцинація проти COVID-19 погіршує ситуацію із поширенням коронавірусної інфекції у світі, а також дали два варіанти відповіді: міф, факт.

Правильна відповідь – міф.

Скріншот

Вакцинація в Україні від COVID-19 розпочалася 24 лютого. Станом на 30 жовтня 1 дозу вакцини отримала 10 156 227 осіб, а дві дози – 7 421 546. За офіційними даними, населення України становить понад 41 млн осіб.

Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська сказала, яка вакцина в Україні найбезпечніша для людей. За її словами, найкращим є китайський препарат CoronaVac, який створила біофармацевтична компанія Sinovac Biotech.

Інфографіка УНІАН

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.