У трьох містах України завтра відкриваються центри масової вакцинації від коронавірусу

Найближчими вихідними використовуватимуть китайську вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech. Отримати її зможуть лише ті українці, яких попередньо запросять на вакцинацію телефоном.

Завтра у трьох містах в Україні відкриваються перші пілотні центри масової вакцинації населення від COVID-19.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Зокрема, такі центри відкривають у Києві на базі Міжнародного виставкового центру, у Львові на базі стадіону “Арена Львів”, в Одесі на базі стадіону Одеської юридичної академії.

"Ці центри працюватимуть у вихідні дні. В них щеплюватимуть громадян, які записалися до листа очікування вакцинації від COVID-19 в додатку чи через сайт "Дія" або через контакт-центр МОЗ. Щеплення відбуватиметься тільки для тих людей, кого на вакцинацію попередньо запросили телефонним дзвінком. Пріоритет надаватиметься людям похилого віку", - пояснили в МОЗ.

Обирати вакцину у масових центрах вакцинації не можна. Буде доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. Відзавтра, 29 травня, будуть використовувати вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

Читайте такожУкраїна отримала ще півмільйона доз китайської вакцини від коронавірусу

Зазначається, що пілотні центри вакцинації відкривають, щоб відпрацювати алгоритм масової вакцинації у великих приміщеннях. Коли Україна отримає більше вакцин, такі центри створюватимуть і в інших великих містах.

Як повідомляв УНІАН, 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації.

Наразі щеплення роблять вакцинами CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute), CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech та вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї.