Учнів "атакувала" інфекція: на Миколаївщині призупинили роботу гімназії

Діти захворіли після того, як під час щорічного святкування Дня здоров'я вживали воду з джерела.

В Миколаївській області призупинили роботу Новоодеської гуманітарної гімназії через зараження 13 учнів ротавірусною інфекцією.

Про це в Facebook повідомляє Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За результатами епідрозслідування встановлено, що учні гімназії 14 вересня брали участь у щорічному святкуванні Дня здоров'я, який проводився біля природного джерела води на околиці міста Нова Одеса.

Зазначається, що всього до заходу були залучені 158 дітей та 14 вчителів. Вони вживали воду з джерела, харчувались окремо – продукти кожен брав з собою.

Перші ознаки захворювання у дітей з’явилися 16 вересня (підвищення температури тіла, багаторазовий рідкий стілець, блювання, пронос).

Читайте такожНазвано причину спалаху COVID-19 в одеській лікарніЗа даними центру, до інфекційного відділення Новоодеської багатопрофільної лікарні госпіталізовано 7 учнів, одну дитину – до міської дитячої лікарні №2 Миколаєва. Інші 5 хворих дітей отримують амбулаторне лікування.

З 17 вересня роботу гімназії тимчасово призупинено.

У центрі додали, що склали перелік осіб, які брали участь у святкуванні. За ними встановили медико-санітарне спостереження. Також відібрали для дослідження воду з природного джерела.

Окрім того, проведено вірусологічне обстеження на ротавірусну інфекцію усіх хворих, які перебувають у стаціонарах. Усі результати виявилися позитивними.

Станом на 21 вересня нових випадків захворювання не виявлено.

Новоодеська гуманітарна гімназія знаходиться в місті Нова Одеса, на вул. Чапаєва, 75. 

Раніше у Хмельницькому навчально-виховному об'єднанні №1 масово отруїлися учні молодших класів. Захворіли 92 школярі та мама однієї дитини.

Пізніше з'ясувалося, що масове отруєння спровокувала шкідлива для людини бактерія – золотистий стафілокок.

Що таке ротавірусна інфекція довідка УНІАН

Ротавірусною інфекцією називають інфекційну хворобу вірусного походження, яка протікає з важкою діареєю, пише Вікіпедія.

Діарея при ротавірусній інфекції може спровокувати смерть маленьких дітей.