В Україні до кінця літа планують робити 220 тисяч щеплень від коронавірусу на добу

Як вважає голова профільного парламентського комітету Михайло Радуцький, пришвидшення темпів вакцинації та збільшення охочих зробити щеплення вселяє надію, що в цьому році вдасться перемогти пандемію COVID-19.

В Україні планують наприкінці літа вийти на показник у 220 тис. щеплень проти коронавірусу на добу.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький (фракція "Слуга народу") повідомив у Facebook.

Зокрема, Радуцький зазначив, що вчора в Україні було щеплено рекордну кількість людей – більш як 76,5 тис.

Депутат зауважив, що в Україні вже зроблено майже 1,6 млн щеплень. А уряд очікує від різних виробників понад 40 млн доз вакцин.

«Як бачимо, МОЗ впевнено рухається згідно «дорожньої карти» вакцинації, яку намітив міністр Віктор Ляшко. Найближче завдання – вийти на рівень в 111 тис. щеплень на добу. Орієнтир на кінець літа - 220 тис.», - заявив він.

За словами Радуцького, позитивна динаміка дає можливість МОЗ виконати завдання президента – вакцинувати більшу частину дорослого населення України до кінця 2021 року.

Читайте такожУ Києві біля будівлі МВЦ знову утворилася величезна черга на вакцинацію (фото)

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації відзначив також ще одну позитивну тенденцію до зменшення кількості супротивників вакцинації від коронавірусу в Україні.

«За результатами останніх соціологічних досліджень, з 51,5 до 43% зменшилася частка українців, які не мають наміру робити щеплення від коронавірусу. На мою думку, у людей зросла довіра не лише до вакцин, але й до тих, хто організовує кампанію з вакцинації. І це дуже гарний знак, який дає надію, що нам вдасться в цьому році перемогти пандемію», - резюмував він.

Вакцинація від коронавірусу в Україні: деталі

Кампанія з вакцинації в Україні розпочалася 24 лютого.

Наразі щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї.

З 29 травня року в Україні відкрили перші центри масової вакцинації населення проти COVID-19. Цього тижня в країні вже працюють майже 70 таких центрів.

Загалом від початку кампанії з вакцинації проти COVID-19 щеплено майже 1,6 млн українців, повністю імунізовані та отримали дві дози – більш як 313,6 тис.