Глава ВООЗ попередив про небезпеку припущень, що "Омікрон" буде останнім штамом

Він зазначив, що потенціал появи більш смертоносного варіанту цілком реальний.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус попередив про небезпеку заяв про те, що штам "Омікрон" є останнім варіантом COVID-19 і що пандемія знаходиться на стадії завершення.

"Потенціал появи більш смертоносного варіанту цілком реальний", - заявив глава ВООЗ на 150-й сесії виконавчого комітету ВООЗ, організованої в режимі відеоконференції в Женеві, передає Анадолу.

Виступаючи перед учасниками сесії Гебрейесус нагадав, що за два роки після початку пандемії в усьому світі зафіксовано 350 млн випадків захворювання і 5,5 млн летальних випадків.

"Всі ми знаємо, що реальні цифри набагато вищі", - зазначив Гебрейесус.

За його словами, минулого тижня у ВООЗ кожні три секунди повідомлялося в середньому про 100 випадків захворювання. Кожні 12 секунд помирає одна людина з діагнозом СOVID-19, підкреслив глава ВООЗ.

Читайте такожВОЗ закликала країни не закривати кордони через "Омікрон" (відео)

Після дев'яти тижнів з моменту появи перших випадків зараження штамом "Омікрон", у ВООЗ зареєстровано понад 80 млн випадків, що набагато перевищує дані за весь 2020 рік, сказав Гебрейесус.

При цьому глава ВООЗ зазначив, що вибухове зростання числа хворих на COVID-19 поки не відбилося на смертності, проте летальні випадки від цього захворювання є у всіх регіонах, особливо в Африці, де доступ до вакцин від коронавірусу знаходиться на найнижчому рівні.

Вас також можуть зацікавити новини: