Кардіолог розповів, як коронавірус б'є по серцю

Крім того, медик закликав не забувати про сезонний грип.

Зараження коронавірусом може дати ускладнення на серце.

Як розповів завідувач кардіоневрологічним відділенням Мелітопольської ТМО Віктор Орлов, постковідні хворі часто отримують судинні ускладнення, наприклад, ускладнений гіпертонічний криз, пише ria-m.tv.

Люди, у яких до COVID-19 були діагностовані хронічні серцево-судинні захворювання, мають більше шансів потрапити до кардіолога, ніж ті, у кого таких проблем не було. Найчастіше люди з хронічними хворобами потрапляють у відділення з гострим інсультом та інфарктом.

Читайте також"Заплатимо дорогу ціну": імунолог застеріг від скасування карантину в Україні

"Хочу відповідально сказати, що це пацієнти старшої вікової групи, які мають артеріальну гіпертензію, цукровий діабет, серцеву недостатність, які перенесли інфаркт міокарда, повинні вакцинуватися від коронавірусу", - зазначив лікар.

Він нагадав, що коронавірус - це аутоімунне захворювання, що приводить до мікро - і макро-судинних ускладнень, які, своєю чергою, приведуть пацієнта на кардіологічне і невралгічне ліжко.

"Крім того, не варто списувати з рахунків сезонний грип", - додав медик.

У патогенезі розвитку гострого інфаркту або інсульту відбувається нестабільність атеросклеротичної бляшки. Один з механізмів її пошкодження - вірусна інфекція. Тому всім пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями, потрібно обов'язково робити щеплення від грипу. 

Раніше Євген Комаровський пояснив, що вакцинація необхідна навіть у розпал пандемії, і вона реально захищає.

Вас також можуть зацікавити новини: