Євген Комаровський спростував міф про вакцинацію, який періодично "вкидають" суспільству / ілюстративне фото ua.depositphotos.com

Інформація про те, що вакцинація не проводиться під час епідемії, і щеплення є лише профілактичним засобом, – міф, який періодично "вкидають" суспільству.

Вакцинація необхідна навіть у розпал пандемії, і вона реально захищає, розповів педіатр, кандидат медичних наук і ведучий Євген Комаровський в ефірі каналу "Україна 24".

Медик зазначив, що завдяки вакцинації на планеті під час піку зупинили кілька епідемій.

Відео дня

"Люди, епідемія поліомієліту зупинена саме вакцинацією, у її розпал… Епідемія дифтерії в 1991-95 рр. теж зупинена саме масовою вакцинацією, і теж у її розпал", – зазначив лікар.

Комаровський підкреслив, що завдяки вакцинації не можна повністю захиститися від хвороби, але з’являються шанс не потрапити в реанімацію.

Читайте такожВ Україні схвалено план вакцинації від COVID-19 на 2022 рікНагадаємо, у березні 2020 року розпочалася пандемія коронавірусу COVID-19. Пізніше низка компаній розробили вакцини від вірусу. 

Вакцинація від коронавірусу в Україні розпочалася наприкінці лютого 2021-го. В нашій країні 6 січня поточного року усім охочим дорослим дозволили робити бустерну (підсилювальну) дозу щеплення від COVID-19.

За даними МОЗ України, станом на 6 лютого дві дози щеплення від коронавірусу отримали 14 780 566 осіб, а бустерною щепилися 459 230 громадян.

Записатися на вакцинацію в Україні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини: