Чим корисний літній фрукт для організму і чому не можна їсти багато абрикосів - дізнайтесь у матеріалі УНІАН.
Раніше в Стародавньому Римі та Греції абрикос називали "вірменським яблуком". Все тому, що, згідно з однією з версій, абрикоси поширилися по світу завдяки купцям з Вірменії. До речі, у Вірменії досі абрикос вважається символом нації. Існує навіть кінофестиваль "Золотий абрикос".
З латинської назва фрукта перекладається як "скоростиглий" і це виправдано, адже фрукт дійсно встигає дуже швидко. До якогось часу абрикоси і персики так і називали: "скоростиглий" і "пізньостиглий".
УНІАН розповість, скільки штук абрикосів можна їсти в день і як правильно вибирати стиглий літній фрукт.
Велика кількість каротиноїдів - причина, по якій фрукт знайшов такий насичений помаранчевий колір. Ці речовини позитивно впливають на зір і шкіру, а також запобігають передчасному старінню клітин.
Також в абрикосах високий вміст калію - на 100 гр фрукта - 70% від добової норми людини.
Фрукт виводить токсини з організму, знижує рівень холестерину, сприятливо впливає на обмінні процеси. Містить велику кількість корисних речовин:
Також абрикос має легкий проносний ефект, що дозволяє нормалізувати стілець і поліпшити перистальтику кишечника. Абрикоси при застуді дають відхаркувальний ефект, якщо пити чай з абрикосовою м'якоттю.
Купувати абрикос найкраще в липні - серпні, тоді фрукт не буде оброблений хімікатами. Серед корисних речовин присутній і неоднозначний амігдалін. Його надлишок в організмі може привести до отруєння. Дієтологи кажуть, що на день можна їсти 4-5 абрикосів і не більше.
Категорично заборонено вживати такий фрукт людям з виразкою і цукровим діабетом. Також слід бути обережними вагітним і дітям, так як абрикос сам по собі відноситься до числа фруктів - алергенів.
Подивіться на плоди - їх забарвлення повинено бути яскравим і рівним, без ознак ураження шкідниками. Фрукти повинні бути сухими, в міру щільними і ароматними.
Які абрикоси купувати:
Раніше ми розповідали, як зробити абрикосове варення на зиму.