Американська компанія подала на реєстрацію експериментальні ліки від COVID-19, які США можуть надати Україні

Головний імунолог США Ентоні Фаучі назвав такими, що вражають, результати останньої стадії клінічних випробувань експериментального противірусного препарату.

Американська компанія Merck подала на реєстрацію експериментальний препарат "Молнупіравір" (Molnupiravir) від COVID-19, який США можуть надати Україні.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на Politico.

У 1 жовтня фармацевтична компанія оголосила, що подала заявку на затвердження ліків в Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA) після успішних клінічних випробувань за участі дорослих людей, що мають високий ризик тяжких наслідків COVID-19.

Незалежна комісія, що спостерігала за випробуваннями, порадила передчасно припинити дослідження через те, що препарат показав позитивні результати, й головний імунолог та інфекціоніст США Ентоні Фаучі назвав показники "дійсно вражаючими".

Читайте такожУ США створили таблетки, що захищають від важкої форми COVID-19

"Він знижує ризик госпіталізації чи смерті серед людей, які невдовзі після зараження прийняли цей медпрепарат", - сказав він.

Фаучі зауважив, що у групі плацебо було вісім смертей проти жодної смерті у групі, члени якої приймали препарат.

Водночас він закликав американців, які сумніваються у доцільності щеплень від коронавірусної хвороби, не покладатись на експериментальні ліки від Merck замість імунізації.

"Препарат знижує ризик госпіталізації й смертності на 50%. Ви знаєте, як знизити ризик на 100%? Не заражатись", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, за підсумками візиту президента Володимира Зеленського до США 31 серпня - 2 вересня у прес-службі Офісу глави держави поінформували, що МОЗ України та компанія MSD обговорюють потенційне постачання "Молнупіравіру" - препарату-кандидата для лікування пацієнтів з COVID-19, який перебуває на третій стадії клінічних випробувань.

Лікування коронавірусу: що відомо