Американські дослідники вивчили раніше недостатньо досліджені особливості впливу їжі на організм. Виявилося, надлишок солодощі та жирів можуть призвести навіть до смерті.
Вчені з державного університету Портленда (США) провели низку експериментів, покликані визначити потенційні ризики та користь від різних видів їжі. У наукових розробках були задіяні тварини, піддослідним мишам згодовували їжу з високим вмістом жиру та цукру.
Виявилося, що регулярне вживання великої кількості солодощів і жирів викликає тяжкі захворювання. Такий раціон здатний спровокувати появу важких хронічних запалень і призвести до сепсису. Більш того, систематичне насичення організму надлишковими жирами та вуглеводами може спровокувати смерть, пише MedikForum.
Читайте такожВчені знайшли зв'язок між вживанням пальмової олії і смертностю від ішемічної хвороби серця
Вчені впевнені, що солодка та занадто жирна їжа викликає ослаблення імунної системи, через що ймовірність виникнення сепсису збільшується в рази. При цьому зараження важко піддається лікуванню, швидше поширюється та в підсумку призводить до смерті.
Отримані у ході досліджень результати можуть допомогти в розробці не тільки рекомендацій для правильного харчування, але й ефективних методів лікування інфекційних хвороб.
Вплив на здоров'я висококалорійних продуктів харчування, цукрів і жирних страв давно визнано негативним, проте ніколи раніше не йшлося про пряму небезпеку для життя. Нововиявлені обставини дають можливість ретельніше підходити до планування раціону, особливо в умовах підвищеної небезпеки виникнення запалень та зараження різними інфекціями.
Раніше вчені заявили, що вживання "ультраобробленої" їжі може призвести до передчасної смерті.