Учені попередили про небезпеку відмови від продуктів тваринного походження

У людей, які відмовляються від вживання м'яса та продуктів тваринного походження, можуть відбуватися несприятливі зміни судин, які сприяють інсульту та інфаркту.

Китайськими вченими були проаналізовані дані низки присвячених вегетаріанству біохімічних досліджень за 30-річний період.

В результаті фахівці дійшли висновку про те, що при відмові від продуктів тваринного походження організм людей починає відчувати нестачу ключових поживних речовин, таких як залізо, цинк, вітамін В12 і Омега-3 жирних кислот, пише MedikForum.

Читайте такожНазвано п'ять видів продуктів, які погано впливають на шкіру

"При відмові від м'яса вегетаріанська дієта цілком здатна забезпечити достатню кількість білка. Але в ній недостатньо жирів і незамінних жирних кислот. Як правило, у веганів спостерігається зниження рівня «хорошого» холестерину та підвищення рівня амінокислоти гомоцистеїну крові", - повідомили автори роботи.

Добре відомо, що від показника холестерину в крові залежить ризик розвитку серцево-судинних хвороб. Але численні дослідження показують, що для здоров'я небезпечний не тільки підвищений, але й знижений рівень холестерину. Встановлено, наприклад, що жінки з низьким рівнем тригліцеридів або жиру в крові мають підвищений ризик геморагічного інсульту.

Вчені зазначають, що люди, які відмовилися від м'яса, повинні уважно контролювати свій раціон і намагатися отримувати достатню кількість жирних кислот Омега-3, а також вітаміну В12 – це допоможе їм знизити ризик серцевих хвороб.

Раніше вчені заявили, що щоденне вживання червоного і переробленого м'яса навіть у невеликих кількостях може підвищити ймовірність захворювання на рак кишечника.