Ілюстрація REUTERS

Щоденне вживання червоного і переробленого м'яса навіть у невеликих кількостях може підвищити ймовірність захворювання раком кишечника.

Такого висновку дійшли дослідники Оксфордського університету, повідомляється в журналі International Journal of Epidemiology.

Читайте такожЗбудники раку змушують людське ДНК мутувати

Відео дня

Дослідження проводилося протягом шести років, були зібрані дані 500 тисяч пацієнтів. За розглянутий період у добровольців було зафіксовано 2609 випадків раку.

Вчені з'ясували, що ризик розвитку онкологічного захворювання у тих, хто вживав в їжу близько 76 грамів червоного і переробленого м'яса, був вищий на 20%, ніж у тих, хто їв 21 грам і менше.

Крім того, на 15% виявився підвищений ризик у тих, хто їв близько 54 грамів м'яса на день, у порівнянні з тими, хто вживав близько восьми грамів. Для тих, хто їв 29 грамів м'яса на день, ризик був на 19% вищим, ніж у тих, хто вживав в їжу близько п'яти грамів на день.

Раніше медики назвали 11 симптомів, які можуть свідчити про наявність у людини онкологічних захворювань.