На шкіру погано впливають п'ять видів продуктів, говорить дерматолог / фото УНІАН

Харчування позначається на стані організму, що безпосередньо відбивається на зовнішньому вигляді, вважають вчені.

Дерматолог Мадіна Байрамукова зазначила, що негативно впливати на стан шкіри можуть конкретно кава, будь-які види солодких виробів, гостра і солона їжа, а також різноманітна ковбаса, пише MedikForum.

Кава. Цей напій відомий високим вмістом антиоксидантів, але своєю сечогінною дією кава сприяє активному виведенню рідини з організму, що погано позначається на шкірі – вона тьмяніє, стає пересушеною і більш схильною до зморшок. Щоб зберегти свіжість шкіри надовго, вживання кави слід скоротити до однієї чашки в день і частіше пити зелений чай.

Відео дня

Читайте такожСтворен ліки для розгладження зморшок

Солодощі. Чим більше цукру вживається, тим вищий ризик раннього старіння шкіри. Цукор перешкоджає нормальному виробленню колагену – білка, від концентрації якого залежить пружність і гладкість шкіри. Поїдання солодкого прискорює появу зморшок.

Гострі страви. Гостра їжа призводить до розширення судин, і на шкіру, схильну до почервоніння та куперозу, може діяти дуже погано. При таких порушеннях від гострого краще відмовитися.

Соління. Надлишок натрію робить шкіру червоною та запаленою. Сіль прискорює старіння клітин, а також є однією з головних причин набряків під очима.

Ковбаса. Різноманітні ковбасні вироби, що містять перероблене м'ясо, змішане з барвниками, загусниками, консервантами та стабілізаторами, сприяють передчасному старінню. Ковбаси містять сульфіти та інші консерванти, що провокують шкірні запалення. Крім того, в них міститься надмірно висока кількість солі.

Раніше дерматологи з Італії назвали кілька причин, які найчастіше призводять до сухості шкіри.