Розкрито небезпеку рибних паличок

Дослідники проаналізували процес виробництва цих продуктів.

Вчені з Каліфорнійського університету в США заявили, що рибні палички і штучне крабове м'ясо - джерело найсильнішого забруднення атмосфери.

Читайте такожЛікар назвала найбільш шкідливі звички для сну

Про це повідомляється на сайті навчального закладу. Як з'ясували дослідники, такий вплив на довкілля обумовлений процесом виробництва цих продуктів.

За словами вчених, найбільшої шкоди екології завдають судна-контейнеровози, які використовуються для доставки виловленої риби на заводи, де в подальшому виготовляються ці напівфабрикати.

Дослідники встановили, що багато виробників, щоб заощадити, використовують дешеве і неякісне паливо при перевезенні риби. В результаті в атмосферу виділяються величезні обсяги шкідливих речовин.

Раніше дієтолог Олена Соломатіна розповіла, кому не можна їсти популярні на новорічному столі консерви - шпроти.