Чим небезпечні шпроти для організму / flickr.com/avlxyz

Дієтолог Олена Соломатіна розповіла, кому не можна їсти популярні на новорічному столі консерви - шпроти.

Якщо у свято здорова людина з'їсть бутерброд зі шпротами, то нічого страшного не станеться, - зазначила вона в коментарі АіФ.

Читайте такожЧи вистачає вашому організму кальцію - перевірте себе

Відео дня

"Інша справа, якщо у людини вже є панкреатит, особливо в стадії загострення, або якісь захворювання шлунково-кишкового тракту, наприклад, виразка, езофагіт, холецистит, інші порушення з боку жовчного міхура, тобто такий продукт небажано, особливо у великих кількостях", — каже дієтолог.

Шпроти - дуже калорійний продукт. А якщо врахувати, що багато хто їсть з великою кількістю хліба, то така закуска стає справжньою калорійною "бомбою".

У шпротах багато солі, в результаті після їхнього вживання може підвищитися тиск і виникнуть проблеми з печінкою.

"Сіль затримує рідину в організмі та підвищує артеріальний тиск. В результаті цього набрякають судини, порушується обмін речовин", - пояснює дієтолог.

"Шпроти — продукт некорисний, хоча загалом риба - дієтичний продукт. Але при будь-якому копченні виділяється такий канцероген, як бензапірен", - попередила Соломатіна.

Раніше медики назвали найбільш підступні на новорічному банкеті частування.