Глава Генасамблеї ООН хоче досягти вакцинації від коронавірусу всього світу до 2023 року

Щодо розподілу вакцин від коронавірусу у світі, Шахід зазначив, що почув позитивні сигнали від США, Китаю та Індії.

Глава Генасамблеї організації об'єднаних Націй (ООН) Абдулла Шахід заявив, що буде домагатися активної взаємодії світової спільноти, щоб до кінця 2022 року щепити від COVID-19 все населення планети.

Для досягнення цієї мети він має намір "скористатися своїми повноваженнями".

"Генеральна Асамблея складається з 193 країн, це найбільш представницький інститут в структурі ООН, - сказав Шахід на прес-конференції. - Я маю намір скористатися своїми повноваженнями, щоб об'єднати всіх. Моє завдання-забезпечити, щоб ми всі прийшли до набагато більш обнадійливих термінів ... щодо вакцинації всього населення світу до кінця 2022 року".

Читайте такожПрем'єр Індії закликав виробників вакцин від коронавірусу працювати в його країніЩодо розподілу вакцин від коронавірусу у світі, Шахід зазначив, що почув позитивні сигнали від США, Китаю, Індії, з багатьох частин світу, а також з боку виробників вакцин, передає ТАСС.

Вакцинація від коронавірусу в світі

За даними Університету Джонса Хопкінса, у всьому світі від COVID-19 в даний час вакциновано 94,5 млн осіб. Лідирує з вакцинації ОАЕ (щеплено 93,1% населення), Португалія (86,4%), Чилі (83%), Катар (82,1%) і Мальта (81,7%).