У Великобританії почали щеплювати проти коронавірусу всіх дорослих, щоб пришвидшити темпи вакцинації у країні

На сьогодні вакцини Pfizer, AstraZeneca та Moderna розповсюджуються по всій території Великої Британії.

Служба охорони здоров’я Великобританії відкриває вакцинацію від COVID-19 для всіх віком старше 18 років. Таким чином країна планує пришвидшити темпи вакцинації населення.

Як повідомляє Reuters, прем'єр-міністр Борис Джонсон відтермінував повний вихід Британії з локдауну до 19 липня через збільшення кількості випадків коронавірусу, але також оголосив плани про пришвидшення темпів вакцинації, пообіцявши дати кожному дорослому першу дозу до виходу з локдауну.

"Запропонувати всім дорослим укол менше ніж через 200 днів після запуску програми - одне з найбільших колективних досягнень нашої країни, як і порятунок понад 14 000 життів", - сказав він, посилаючись на оцінки громадської охорони здоров'я Британії впливу вакцин.

Читайте такожУ Британії не радять давати вакцину AstraZeneca людям до 30 років

Там першу дозу вакцини проти COVID-19 отримали понад 42 мільйони людей, 80% дорослих, тоді як більш ніж половина отримали обидва уколи.

Органи охорони здоров’я Великобританії, Уельсу, Шотландії та Північної Ірландії проводять власні кампанії з вакцинації. Уельс та Північна Ірландія вже зробили вакцини доступними для будь-якої дорослої людини, тоді як Шотландія пропонує їх кожному старше 30 років.

Вакцини Pfizer, AstraZeneca та Moderna розповсюджуються по всій території Великої Британії.

Вакцинація проти коронавірусу у Британії: що відомо