ЄС очікує поставку вакцин від коронавірусу вже у квітні

Усього ЄС отримує понад 1 мільярд доз потенційних вакцин від COVID-19 трьох розробників.

Громадян країн-членів Євросоюзу почнуть вакцинувати від COVID-19 вже навесні 2021 року.

Про поставки запланованої вакцини повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пише Reuters.

Читайте такожУ Німеччині на місяць введуть суворий карантин

«Великі поставки повинні початися вже у квітні», – відповіла вона.

За її словами, у найкращому випадку фармацевтичні компанії зможуть постачати до 50 мільйонів вакцин від COVID-19 у місяць.

27 жовтня стало відомо, що не все населення Євросоюзу зможуть щепити від небезпечної недуги.

Усього ЄС отримує понад 1 мільярд доз потенційних вакцин  від COVID-19 трьох розробників, перемовини ведуть і з іншими компаніями щодо резервування ще мільярда флаконів.

Вакцини від COVID-19: що відомо

  • Китай схвалив клінічні випробування на людях вакцини проти коронавірусу, яка була вироблена з використанням клітин комах.
  • Країни Євросоюзу, Велика Британія, а також країни-партнери ЄС погодили план вакцинації від COVID-19. Згідно з ним, на першому етапі щеплення повинні отримати 40% їхнього населення. І такі наміри відрізняються від планів, які склали в ВООЗ.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) включила до переліку допущених до клінічних випробувань розроблювану в Казахстані вакцину від коронавірусу COVID-19. Всього списку 33 вакцини з 19 країн світу.
  • Потенційної вакцини проти коронавірусу вистачить на 5-10 років, пише Reuters.
  • Далеко не всі українці згодні вакцинуватися, щоб захиститися від коронавірусу. Тільки 47% громадян зізналися, що готові зробити відповідне щеплення, після того, як вакцину схвалить Всесвітня організація охорони здоров'я. Ще 42% українців заявили, що не збираються робити щеплення.