Резонансне ДТП зі смертю Нацгвардійця: голову райсуду змусять здати біоматеріали через алкоголь

Ця трагедія буде під особливим контролем Державного бюро розслідування.

Державне бюро розслідувань примусить голову районного суду Київської області, який на смерть збив нацгвардійця, здати біологічні матеріали для виявлення в крові алкоголю чи наркотиків. Раніше схожу підозру оголосили депутатці Київради.

Про це повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі національного телемарафону. 

"Наразі відомо що він відмовляється від відбору біологічних зразків для перевірки чи був він у стані алкогольного, чи наркотичного сп’яніння. Слідство наразі працює в напрямку примусового відбору біологічних зразків. Сподіваємось до кінця дня буде вже рішення", - сказала вона.

На її думку, суддя навмисно ухиляється від здачі аналіз.

"Ми розуміємо для чого люди можуть так чинити. Тим паче людина обізнана, має правову і юридичну освіту і відповідно намагається себе захистити…Наразі є достатньо часу. Можу сказати, що під час огляду ДТП і автівки було знайдено пляшку від алкоголю", - додала Сапьян.

Вона назвала подію дуже резонансною і тому вона буде перебуватиме під особливим контролем Державного бюро розслідування.

За словами речниці, зараз проводиться ряд відповідних експертиз, щоб встановити всі обставини цього ДТП. 

"Ми знаємо, що діє комендантська година, а ДТП сталося вже після її початку. Пару хвилин після 12-ї ночі. Ми можемо припустити що авто рухалось із досить високою швидкістю тому, що нацгвардієць просто перебував на блокпосту, він просто стояв", - сказала вона.

Вже після того, як всі експертизи будуть проведені, основне – це примусовий забір матеріалу для перевірки наявності алкоголю чи наркотиків в крові, наступним кроком буде оголошення підозри для судді, а далі обрання запобіжного заходу. Далі буде проводитися слідство і вже після його завершення обвинувальний акт буде переданий до суду.

В ніч на 26 травня в Києві насмерть збили військовослужбовця

Як повідомляв УНІАН, за попередньою інформацією, 26 травня близько опівночі у Києві суддя за кермом автомобіля скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць від отриманих травм загинув на місці.

Як повідомило УНІАН джерело у правоохоронних органах, йдеться про голову Макарівського райсуду Олексія Тандира.

За даними соцмереж, суддя був сильно напідпитку, а зараз намагається уникнути покарання. У мережі повідомляють, що Тандир кілька разів їздив у лікарню, але аналізів не здав.

Вас також можуть зацікавити новини: