На Херсонщині СБУ викрила підпільне виробництво фальсифікованих дезінфікуючих засобів

Контрафактний товар зловмисники виробляли під виглядом вітчизняних торгових марок для продажу на території різних регіонів України.

На Херсонщині співробітники Служби безпеки України викрили масштабне виробництво контрафактних антисептичних препаратів сумнівної якості.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожУ Києві професор хімії організував лабораторії з виробництва психотропів (фото, відео)

Зокрема, оперативники спецслужби встановили, що підпільний цех з кустарного виготовлення дезінфікуючих розчинів був облаштований на території одного із приватних підприємств у Новотроїцьку. Контрафактний товар фігуранти виробляли під виглядом вітчизняних торгових марок для продажу на території різних регіонів України.

«Під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили на місці нелегального виробництва майже 8 тонн фальсифікованих антисептичних розчинів. Також виявлено порожню пластикову тару різної ємності, підроблені етикетки та обладнання для виготовлення фальсифікату», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вилучену продукцію направлено на експертизу.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Як повідомляв УНІАН, Служба безпеки України блокувала на Житомирщині та Київщині масштабне незаконне виготовлення і реалізацію неякісних контрафактних засобів для дезінфекції на мільйони гривень.