В поліції розкрили деталі нападу на заступника головного лікаря Інституту раку

Мотиви та обставини вчинення кримінального правопорушення встановлюються.

Правоохоронні органи почали розслідування за фактом нападу на заступника головного лікаря Національного інституту раку Анатолія Шудрака.

Читайте такожУ Києві таксист напав на пасажирку, відео нападу обговорюють в мережі

Про це повідомила речник прокуратури Києва Надія Максимець у соціальній мережі Facebook.

За її словами, за фактом нападу на заступника головного лікаря Національного інституту раку розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Досудове розслідування здійснюватиме Голосіївське управління поліції, процесуальне керівництво - Київська місцева прокуратура №1.

«За попередніми даними нападник був один. Медичну допомогу постраждалому надавали на місці», - додала Максимець.

Мотиви та обставини вчинення кримінального правопорушення встановлюються.

Як повідомляв УНІАН, у Києві скоєно напад на заступника головного лікаря Національного інституту раку Анатолія Шудрака.

Про це повідомив головний лікар НІР Андрій Безносенко, якого в березні теж побили невідомі. «Комісія, в яку входить Шудрак, зафіксувала в інституті нестачу матеріальних цінностей майже на 9 млн, а «кишенькового» директора вже немає для прикриття зловживань, тому і залишаються методи 90-х. Що повинно ще відбутися, щоб правоохоронні органи адекватно і в повному обсязі розслідували напади на лікарів?» - заявив Безносенко.

У березні цього року Безносенко заявив, що невідомі побили його та розпилили в обличчя сльозогінний газ. Він запевнив, що ніколи ні з ким не мав конфліктів, окрім як тепер в Національному інституті раку.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У серпні 2019 року правоохоронці затримали лікарів Інституту раку на вимаганні хабарів від онкохворих за призначення безкоштовних ліків, після цього у закладі відбулися обшуки.

У вересні прокуратура повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інституту раку та лікарю-онкологу, причетним до корупційних схем у закладі.

Наприкінці жовтня МОЗ спрямувало до правоохоронних органів матеріали аудиту, який виявив безсистемні закупівлі та невикористане обладнання.

У лютому 2020 року прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів під час закупівель службовими особами Національного інституту раку.