На Львівщині у ДТП потрапило авто з тілами військових, яких везли з фронту: є загиблі

оновлено

Водій ВАЗу, який виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся із мікроавтобусом, був п’яним.

На Львівщині внаслідок ДТП за участі автомобіля "ВАЗ 2109" та мікроавтобуса загинули троє людей, ще стільки ж травмувались. 

Як повідомляє Головне управління Нацполіції у Львівській області, аварія сталася 26 лютого близько 04:40 на автодорозі "Тернопіль-Львів" поблизу села Словіта Львівського району. 

За попередніми даними, водій автомобіля "ВАЗ 2109", 21-річний житель одного із сіл Золочівського району, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з мікроавтобусом "Mercedes-Benz Sprinter 313", яким керував 41-річний львів’янин.

"Від отриманих внаслідок ДТП травм водій легковика та його пасажир, 24-річний житель Золочівського району, загинули на місці події. Ще один пасажир "ВАЗ 2109", 28-річний житель Кіровоградської області, отримав тілесні ушкодження та, незважаючи на зусилля медиків, помер у кареті швидкої допомоги", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, водій мікроавтобуса, його пасажир, 38-річний житель Львівського району, та пасажир легковика, 41-річний чоловік із Золочівського району, отримали тілесні ушкодження та були доставлені до лікарні.

Правоохоронці встановили, що водій "ВАЗ 2109" перебував у стані алкогольного сп’яніння. За фактом смертельного ДТП відкрито кримінальне провадження.

Як повідомила у Facebook учасниця спільноти Варта1 Наталія Струк, вантажівка, яка потрапила у ДТП, займається евакуацією тіл загиблих бійців. 

"Машина повертала загиблих героїв додому. На жаль, сталася аварія", - написала вона, оприлюднивши кілька фото з місця аварії.

Оновлено о 14:42. Струк є дружиною Зеновія Максимяка, який з 2014 року займається евакуацією тіл полеглих героїв.

Кореспонденту УНІАН вона розповіла, що саме його авто потрапило у цю ДТП.

"В машині було сім тіл. Чотирьох загиблих везли у Львів, двох – на Закарпаття і одного – до Івано-Франківська", - зазначила Струк.

За її словами, на місце аварії приїхали колеги-волонтери та іншими автомобілями забрали тіла полеглих.

"Зараз Зеновій готує інші авто, які повезуть загиблих по областях. Це була машина-холодильник, у нас всі такі. І зараз дуже важливо замінити це авто на іншу машину-холодильник", - додала вона.

У соцмережах вже оголосили збір коштів волонтерам на новий автомобіль.

Військовий, який повернувся із російського полону, загинув у ДТП

На початку лютого стало відомо, що військовослужбовець Юрій Галкін, який лише 31 січня повернувся додому після двох років російського полону, загинув у ДТП

За словами доньки загиблого, його збила автівка під час переходу дороги.

Вас також можуть зацікавити новини: