Побиття попами військового у Хмельницькому: у поліції пояснили затримання захисника України

Правоохоронці зазначили, що за фактом побиття військовослужбовця відкрито справу.

Правоохоронці прокоментували бійку в Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ МП. За фактом побиття військового відкрито справу.

Представниця УПП Хмельницької області Вікторія Тимощук повідомила в коментарі виданню vsim.ua, що о 10:20 у Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ МП під час богослужіння у 26-річного чоловіка стався конфлікт з місцевим священиком.

"Чоловік під час проведення молитовної літургії, скинув зі столу на підлогу книгу "Євангелія", влаштував словесний конфлікт зі священиком, який читав молитовну літургію. Свідки цієї події викликали співробітників поліції. В даний час вирішується питання про притягнення громадянина до адміністративної відповідальності за ст.173 КУпАП", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за фактом побиття військового, знятого на відео, відкрито кримінальне провадження щодо священика за частиною 2 статті 296 "Хуліганство" Кримінального кодексу України.

Побиття військового попами УПЦ МП У Хмельницькому - що відомо

У мережі з'явилося відео з Хмельницького, на якому попи б'ють українського військового. За словами депутата місцевої облради Віктора Бурлика, попи накинулися на військового Артура Ананьєва, який з початку повномасштабної війни добровольцем пішов на фронт у складі 19 стрілецького батальйону. Під час бойових дій він отримав контузію та черепно-мозкову травму.

В кінці відео видно, як закривавлений військовий виходить з храму в супроводі невідомих чоловіків. Після цього в храм приїхала поліція та затримала військового.

Вас також можуть зацікавити новини: