В Хмельницькому попи МП побили військового / скриншот

У Хмельницькому попи УПЦ московського патріархату побили українського військового, травмованого на фронті.

Відео інциденту в храмі опублікував депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик. За його даними, героєм відео став військовий Артур Ананьєв який з початку повномасштабної війни добровольцем пішов на фронт в складі 19 стрілецького батальйону. Під час бойових дій він отримав контузію та черепно-мозкову травму.

"Коли вся країна спостерігає за ситуацією в Лаврі, він сам пішов в московський храм, щоб поставити питання "Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?". Що було далі - видно на відео", - зазначив депутат.

На кадрах видно, що попи навалилися на військового, повалили його на підлогу, заламали руки та намагалися вивести з храму. Ніхто з прихожан не втрутився. Згодом один зі священників навалився на воїна зверху. Військовий заявив, що йому важко дихати. 

"Та мені наср*ти чи ти там маєш (чим дихати - УНІАН), чи ні", - заявив йому у відповідь піп.

Після цього чоловіка, який знімав відео виштовхали з храму, назвавши його "товаришем військового". В кінці відео видно, як закривавлений військовий виходить з храму у супроводі невідомих чоловіків.

За словами депутата, після цього до храму приїхала поліція і затримала військового за ст.173. Бурлик зауважив, що йому соромно за дії поліції у рідному місті та назвав це "кришуванням московського патріархату".

"Обличчя прихожан теж показане, всі, бл*дь, спостерігали як мордували військового, який захищав Україну та ризикував своїм життям", - зазначив він.

Скандали навколо УПЦ МП в Україні - що відомо

В УПЦ МП з'явилися великі проблеми. До 29 березня попи повинні були звільнити Києво-Печерську Лавру, але не зробили цього. Вчора екс-наміснику Лаври митрополиту Павлу (Паша Мерседес) вручили підозру. Його звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі, виправданні та запереченні збройної агресії Росії в Україні. У будинку митрополита пройшли обшуки, а сам він був викликаний на допит.

Суд обрав Павлу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці з носінням електронного браслета.

Кількома днями раніше піп Московського патріархату накинувся на журналістку "Суспільного", що висвітлювала події на території Києво-Печерської лаври.

Однак зашкварюються і попи нижчої ланки МП. Нещодавно прикордонники затримали священика УПЦ МП. П'яний чоловік намагався прорватися до Києва.

А у Лаврі один зі служителів церкви вибухнув несподіваними заявами про Україну, Донбас та Майдан у кращих традиціях російської пропаганди.

Вас також можуть зацікавити новини: