Захисник України загинув за дивних обставин дорогою додому

Його рідні досі не знають, що саме трапилося.

Сім'я загиблого захисника України Олександра Коблюка заявила, що вже чотири місяці не може дізнатися причину його смерті.

На початку квітня тіло 22-річного чоловіка знайшли на залізничних коліях біля смт Пантаївка Кіровоградської області. Його матір розповіла виданню "Рівне Медіа", що він щойно отримав відпустку і прямував додому - у Рівненську область.

"Мій син був військовослужбовцем-контрактником від Рівненської частини А4240. Як почалася війна, він з перших днів відправився на захист рідної землі та воював на різних напрямках. Останнім часом він був під Запоріжжям", - розповіла жінка.

12 квітня о 18:00 Олександр сів на потяг, а вже о 01:00 його знайшли мертвим. Матір каже, що у експертному заключенні вказано, що це "неуточнений нещасний випадок". "Враховуючи характер ушкоджень та їх локалізацію можна казати про те, що вони в комплексі не притаманні для утворення при падінні на площині положення стоячи", - зазначили експерти.

Любов розповіла, що поряд з тілом знайшли жіночий кросівок. За її словами, слідчі займаються справою, однак вона так і не знає, що саме сталося з її сином. "Ми його ховали відкритим, хоч нам казали не відкривати тіло. Воно було дуже побите. Чи душили його, чи що - нам не сказали. Не було інформації, що це саме побої. Вони вказали, що він так міг побитися, бо випав з потяга", - додала вона.

Що відомо про Олександра Коблюка

У Дубенській районній раді повідомляли, що чоловік був стрільцем-помічником гранатометника відділення охорони взводу охорони роти охорони військової частини А4240. Він служив у лавах ЗСУ з 2021 року. 

Захисник України навчався у Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії ім. Тараса Шевченка. 1 квітня йому виповнилося 22 роки.

Вас також можуть зацікавити новини: